Месец на Алцхајмеровата Болест

Овој Септември ќе ви ја претставиме важноста на навремената дијагноза и знаците кои укажуваат кон деменција. Да се здобие некое лице со формална дијагноза на деменција е исклучително тежок процес кој варира низ светот. Покрај тоа, стигмата околу деменцијата ги оттргнува и спречува луѓето од барање на навремена помош, се до последните, потешки фази на состојбата. Сите ние заедно мора да го смениме ова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *